Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Coronaspuger A12 De Meern waarschijnlijk vrijuit

DE MEERN - Een 41-jarige Amsterdammer gaat waarschijnlijk vrijuit voor het spugen naar een politieagent langs de A12 bij De Meern. Volgens het Openbaar Ministerie was de man toen hij dat deed niet toerekeningsvatbaar.

De verdachte werd in december aan de kant gehaald, nadat een politieagent buiten diensttijd zijn collega's had gewaarschuwd dat de man gevaarlijke toeren uithaalde op de snelweg. Het OM zegt dat hij veel te langzaam reed, slingerde en regelmatig op de rem trapte. Toen de politie ingreep negeerde de Amsterdammer het stopteken en probeerde hij de agent die de politie had gebeld aan te rijden.

De verdachte liet het daar niet bij, zegt de officier van justitie. Hij zou tegen de agent hebben geschreeuwd dat hij mogelijk corona had en hem in het gezicht hebben gespuugd. Ook na zijn aanhouding bleef hij volgens het OM agressief.

De Amsterdammer moest vandaag voor de rechter verschijnen. Een psychiater en een psycholoog hebben verklaard dat ze de man als volledig ontoerekeningsvatbaar beschouwen. Onderzoek wijst uit dat hij lijdt aan een bipolaire stoornis met manische periodes. Zelf zegt hij dat hij dacht dat hij werd achtervolgd en dat de toegesnelde politie hem te hulp was gekomen.

De officier van justitie vindt dat er genoeg bewijs is tegen de verdachte, maar neemt het advies van de deskundigen over. Ze vroeg de rechtbank om de man van alle rechtsvervolging te ontslaan. De Amsterdammer heeft enkele maanden vastgezeten en is kort opgenomen geweest. Hij wordt nu vrijwillig behandeld en gebruikt medicatie die hem stabiel maakt.

De politieagent die slachtoffer van de man werd verdient wel een genoegdoening, vindt het OM. De agent vertelde de rechter dat de impact van de confrontatie heviger is dan wat hij normaal meemaakt in zijn werk. Hij koestert geen wrok en hoopt dat de Amsterdammer de hulp krijgt die hij nodig heeft.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -