Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zorgen om bedreigde buur: 'Het is eng, wat is er aan de hand?'

UTRECHT - Bewoners van de Vondellaan in Utrecht zijn al dagen in de ban van een verdachte situatie. Gisteren is n van de buren 'elders ondergebracht' omdat de politie sterke signalen van bedreigingen kreeg. Buurtbewoners hebben veel vragen.

Een oudere dame die in dezelfde straat woont, heeft het over een geheimzinnige situatie. "Ik weet er verder niks van. Ik heb het wel bij de buren gevraagd, maar die wisten ook niet veel. En nu blijken die mensen dus wel uit huis te zijn. Het is een beetje geheimzinnig allemaal, maar ik vind het ergens ook wel een beetje eng, want je weet gewoon niet er aan de hand is. En wat er kan gebeuren." RTV Utrecht sprak met een aantal buurtbewoners, maar geen van hen weet om welke buren het gaat.


Veel gesurveilleerd


Het valt meerdere buurtbewoners wel op dat er veel politie is in de straat. En politieauto staat er al de hele week en er wordt veel gesurveilleerd. "Toen ik terugkwam van het boodschappen doen, stond er een politiebus schuin op het fietspad en een andere auto er met z'n neus tegenaan", zegt een buurtbewoner.

De politie heeft een verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar anderen die ook betrokken zouden zijn bij de bedreigingen. Waarover die bedreigingen gingen wilde een woordvoerder van de politie zaterdag niet kwijt, maar 'ze zijn dusdanig ernstig dat de politie deze maatregelen neemt'. Een politiewoordvoerder kon vandaag ook geen verdere mededelingen doen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -