Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bol.com trapt in oplichterstruc en betaalt 750.000 euro

UTRECHT - Het Utrechtse bedrijf Bol.com heeft 750-duizend euro overgemaakt naar oplichters. Het geld moest eigenlijk naar Brabantia, die hun producten verkopen via bol.com. De rechter oordeelt dat Brabantia alsnog recht heeft op het geld.

Het FinanciŽle Dagblad meldt dat op basis van de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. Over een periode van een aantal maanden heeft bol.com verschillende betalingen gedaan naar de oplichters. De webwinkel kreeg eind 2019 een mail in gebrekkig Nederlands met het verzoek om het rekeningnummer te veranderen.


Mailadres was gehackt


"Houd he rekening mee dat we vanaf vandaag een wijziging in onze bankrekeninggegevens hebben voor incaende betalingen", staat in de mail. "Voortaan moten all incoming betalingen have been overgemaakt naar onze filiaalrekening in Spanje. We het op prijs as u uw gegevens kunt bijwerken."

De rechter heeft nu geoordeeld dat bol.com op z'n minst argwaan had moeten hebben bij de mail. Bol.com vindt van niet, omdat onder meer het mailadres echt was, dat kwam door een hack. De webwinkel weet nog niet of ze in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -