Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Huisartsen gebruiken kerk Leidsche Rijn als vaccinatie-locatie

1/4
UTRECHT - Geen psalmen of gebeden vandaag in de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn. De hele dag hebben huisartsen geprikt en honderden mensen gevaccineerd tegen corona.

Video: Bijna 300 mensen gevaccineerd in de Kerk aan het Lint


De eerdere prikrondes hebben de huisartsen in hun eigen praktijk gedaan. "Maar dat is eigenlijk geen doen", vertelt hoofdassistente Christel van Doren. Dus hebben vijf huisartsen de handen ineen geslagen en zijn de hele dag gaan prikken op een grote locatie. Van Doren: "Naast dat hier veel meer ruimte is, heb je in de praktijk de ruimte ook nodig voor de reguliere zorg. Dus we zijn heel blij dat we hier mogen vaccineren, je loopt elkaar niet de weg en de gewone zorg gaat ook nog door in de praktijk."

 In de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn is voldoende ruimte om honderden mensen te vaccineren In de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn is voldoende ruimte om honderden mensen te vaccineren | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

De locatie is de Kerk aan het Lint, daar is voldoende ruimte om de mensen na de vaccinatie ook even een kwartier te laten wachten. En met een aparte achteruitgang is de doorstroming en het houden van 1,5 meter afstand goed mogelijk.

Bijna 300 mensen hebben zich aangemeld om zich te laten vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Roos van Kuilenburg is ťťn van de Utrechters die vandaag een prik krijgt. Van Kuilenburg: "Fijn dat we hier gebruik van mogen maken. Ik kom heel vaak in het MŠximapark maar ik was nog nooit binnen geweest in de kerk. Het is lekker ruim opgezet en zo kunnen er meer mensen geholpen worden."

 Bijna 300 mensen krijgen het AstraZeneca vaccin Bijna 300 mensen krijgen het AstraZeneca vaccin | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman


AstraZeneca


De mensen krijgen allemaal het AstraZeneca vaccin. Daar krijgen de huisartsen veel vragen over. Van Doren: "Daar wordt heel veel over gebeld dus we geven veel uitleg over het vaccin." Roos van Kuilenburg kiest vandaag voor een prik, maar heeft wel even nagedacht over het AstraZeneca vaccin: "Ik heb er wel even over nagedacht , want het is toch wel veel in het nieuws geweest. Toen heb ik me er toch even in verdiept. Maar het weegt toch zwaarder dat ik ingeŽnt ben, dan de enkele uitzondering die last krijgt van de bijwerkingen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -