Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Fietstunnel voor Utrechtse nieuwbouwwijken vanaf vannacht onder spoor 'gereden'

1/2
UTRECHT - Flinke bouwwerkzaamheden op, en onder, het spoor tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Zuilen de komende dagen. Daar gaat ProRail vanaf vannacht een fietstunnel onder het spoor leggen en daarom rijden er tot dinsdagochtend geen treinen tussen Utrecht Centraal en station Utrecht Zuilen.

Het tunneltje wordt een verbinding tussen de nieuwe wijken Cartesius en Wisselspoor, waar duizenden woningen komen, en de rest van de stad zoals de Amsterdamsestraatweg en het centrum. Mensen die hier nu naar de andere kant van het spoor willen, moeten helemaal omfietsen of -lopen via station Utrecht Zuilen of Lombok. Met de nieuwe tunnel onder het spoor door moet dit stukken sneller gaan.

Het afgelopen half jaar werd de tunnel naast het spoor opgebouwd. Vanaf vannacht wordt die dan onder het spoor 'gereden'. Daarvoor worden eerst de rails en de bovenleidingen verwijderd. De werkzaamheden zijn live te volgen via onderstaande video of deze link.Vrijdagnacht wordt dus begonnen met de werkzaamheden. De planning gaat ervanuit dat het spoor dinsdag om 5.00 uur weer wordt vrijgegeven. Eind dit jaar moet de tunnel in gebruik worden genomen.

'Als het goed is, zijn werkzaamheden 4 mei afgerond'


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -