Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voortvluchtige veroordeelde van moord op Utrechter in Anderlecht gearresteerd

UTRECHT - In Anderlecht is de 26-jarige Youssef Ben H. opgepakt. Hij stond op de Nationale Opsporingslijst vanwege de moord op Utrechter Ray Tensaini en werd eerder al bij verstek veroordeeld.

De politie heeft, onder meer via Opsporing Verzocht, meerdere keren om informatie gevraagd over de verblijfplaats van de verdachte. Dankzij nieuwe info wist de politie de man donderdag te lokaliseren. Een Belgisch politieteam deed de aanhouding donderdagavond in samenwerking met Nederlandse politieteams.

De man verzette zich daarbij hevig maar kon snel worden overmeesterd, aldus de politie. Aan BelgiŽ is om uitlevering van Ben H. gevraagd.

Het dodelijke schietincident was op 21 december 2019, in een woning aan het Stadhuisplein in Almere. Het ging vermoedelijk om een drugsdeal die uitmondde in een schietpartij. Het slachtoffer,de 35-jarige Tensaini, raakte ernstig gewond en overleed even later ter plaatse.

Een verdachte, de 21-jarige Younes El M., kon al snel worden aangehouden. Youssef Ben H. bleef lange tijd voortvluchtig. Toch kwam de zaak al wel voor de rechter. Beide verdachten werden begin dit jaar veroordeeld tot veertien jaar cel.

Volgens de Nationale Opsporingslijst wordt Ben H. ook verdacht van het beramen van een roofmoord op een vermoedelijke drugshandelaar in Almere. Hij is eerder veroordeeld voor onder meer wapenbezit en een mislukte woningoverval. Ben H. staat te boek als vuurwapengevaarlijk.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -