Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse raad komt er niet uit: meer onderzoek nodig voor nieuwe locatie Ronald McDonaldhuis

UTRECHT - De gemeenteraad is verdeeld over de nieuwe locatie voor het Ronald McDonaldhuis. Om tot een goede locatie te komen, moet er meer onderzoek worden gedaan, zegt wethouder Klaas Verschuure in een stevig debat.

Op de huidige locatie moet een parkeergarage komen en de logeerplaats wil uitbreiden, iets wat nu niet mogelijk is. In het Ronald McDonaldhuis kunnen familieleden van zieke kinderen overnachten om dicht bij de jonge patiŽnten te zijn.

Er zijn verschillende mogelijke locaties voor het nieuwe huis maar elke optie kent zijn eigen bezwaren. Het is te ver weg van het ziekenhuis, het gebied staat op de nominatie voor de UNESCO erfgoedlijst, er wacht een juridische strijd waardoor de ontwikkeling te lang zou duren en ga zo maar door. "Er zal geen locatie zijn die iedereen op alle criteria een honderd procent score zal geven", zegt wethouder Verschuure.

Raadslid Jelmer Schreuder van D66 vindt het belangrijk dat het Ronald McDonaldhuis vooral dichtbij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en UMC is. "We willen heel graag dat de ouders van zieke kinderen dichtbij kunnen verblijven. Wat de keuze lastig maakt, is dat het tegen het groen en cultureel erfgoed aan ligt", zegt hij. Andere partijen wegen andere belangen zwaarder zoals het behoud van groen in het gebied.

In het najaar worden er plannen vastgelegd voor de hele Uithof, de wethouder wil graag ook deze beslissing meenemen in de plannen. Martijn van Dalen benadrukt namens de VVD het belang om snel duidelijkheid te geven en dat is iets waar wťl het iedereen mee eens is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -