Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse karateschool met kil mailtje huurruimte uitgezet

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad heeft opheldering aan het college gevraagd over de manier waarop karateschool Yume Ken haar huurruimte is uitgezet. Yume Ken kreeg vorige week in een zeer onpersoonlijke mail te horen dat de school de gymzaal binnen drie maanden moet verlaten.

Yume Ken huurt de ruimte in Zuilen al tien jaar. "Ik weet niet wat de reden is waarom u gebruik maakt van deze sportzaal", is te lezen in de mail van het vastgoedloket. Een groot deel van de fracties in de Utrechtse gemeenteraad kaartte de zaak tijdens het vragenuur aan bij wethouder Maarten van Ooijen.

"Het is niet goed gegaan", reageerde de wethouder. "Er is een algemene mail gestuurd naar alle vijf de huurders. De mail was bedoeld om gegevens op te vragen zodat we op zoek konden gaan naar alternatieven voor de huurders. We hadden beter eerst telefonisch contact kunnen zoeken om het een en ander toe te lichten en dat is ondertussen ook gebeurd."


Speciaal onderwijs


De karateschool kan niet verder in de gymzaal omdat de aangrenzende school de zaal graag in eigen beheer wil krijgen. "De gymzaal is gebonden aan de school voor speciaal onderwijs. Het opbouwen en afbreken van de toestellen kost veel tijd omdat het niet samen met de leerlingen kan gebeuren. Daarom wil de school de toestellen laten staan en is er dus geen verhuur in de avond of middag mogelijk", licht van Ooijen toe.

De gemeente was op de hoogte van de wens van het schoolbestuur en het was de bedoeling dat er al eerder gezocht zou worden naar alternatieve locaties. De wethouder wil het probleem graag oplossen. "We zijn druk op zoek en er is uitzicht op een goede oplossing want er zijn in de wijk diverse andere gymzalen waar nog ruimte is", zegt hij.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -