Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ledig Erf op de schop: straks geen ruimte meer voor auto's

UTRECHT - Het is straks niet meer mogelijk om met de auto langs de singel via het Ledig Erf te rijden, terwijl de Vondellaan, Baden Powellweg en Albatrosstraat bereikbaar blijven voor gemotoriseerd verkeer. Dat staat in de nieuwste plannen van de gemeente Utrecht.

Het stadsbestuur is van plan om het Ledig Erf opnieuw in te richten. Het plein moet aantrekkelijker worden voor voetgangers en fietsers en daardoor moeten auto's van en naar de Catharijnesingel straks omrijden via de Bleekstraat en Vondellaan. In de eerdere plannen van de gemeente moesten automobilisten nog flink omrijden voor bepaalde bestemmingen, maar op dit onderdeel is het plan nu aangepast.

Het college denkt met de wijzigingen tegemoet te komen aan de toekomstige gebruikers van het plein ten zuiden van het centrum. Zo zouden voetgangers en fietsers in de afgelopen jaren veel meer gebruik zijn gaan maken van het Ledig Erf, terwijl het aantal auto's juist afnam. Ook buslijn 12 naar de Uithof verdween met de komst van de Uithoflijn, de trambaan van en naar het Utrecht Science Park.

De plannen zijn tot stand gekomen nadat onder meer bijna 1900 mensen een enquête hebben ingevuld over het gebied. Een meerderheid van de respondenten koos voor een autoluw Ledig Erf, maar er werden ook zorgen geuit over dat andere wegen daardoor drukker zouden worden. Dat zou onder meer gelden voor de Waalstraat en de Diamantweg. Om dat te voorkomen, belooft de gemeente daar maatregelen te nemen.

De gemeenteraad stemt deze zomer over het plan, na de zomer worden de inrichtingsplannen verder uitgewerkt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -