Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Coronaboete voor Bomencentrum in Baarn: organisatie blijkt sceptisch over regels

BAARN - De gemeente Baarn heeft een boete opgelegd aan het Bomencentrum Nederland omdat gisteren de coronaregels werden overtreden bij een evenement met dure auto's op het terrein van de evenementenlocatie. De organisatie achter het Bomencentrum blijkt haar vraagtekens te zetten bij nut en noodzaak van alle coronaregels. Daarom werden er ook een weekend lang 'immuniteitstests' afgenomen. "Omdat er gerede twijfels bestaan over de cijfers die het RIVM en VWS presenteren."

Het auto-evenement gisteren was van autoclub Cars en Business. Tientallen Lamborghini's, Porsche's, Bentleys en Ferrari's stonden opgesteld op het terrein van het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg. De bolides reden vervolgens ÚÚn voor ÚÚn, en soms met piepende banden, het terrein af. Ondertussen werden ze gadegeslagen door autospotters uit het hele land.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was het 'veel te druk en werd er door de bezoekers niet goed afstand gehouden'.


'Twijfels bij cijfers RIVM en VWS'


Het Bomencentrum Nederland krijgt dus een boete voor het overtreden van de coronaregels. Maar de organisatie is sceptisch over die maatregelen. Een telefoontje naar de vergaderlocatie levert een gesprek op met Sven Hulleman, die zichzelf voorstelt als de jurist van het Bomencentrum. Hij vertelt dat er naast het auto-evenement ook nog twee dagen 'immuniteitstests' worden afgenomen om te kijken hoeveel mensen er nou corona hebben gehad.

Hulleman: "We zijn hier bezig met een medische rapportage. Er staan hier 15 artsen antistoffentesten af te nemen. Zo willen we een onafhankelijke steekproef nemen omdat er gerede twijfels bestaan over de cijfers die het RIVM en VWS presenteren."


'Rechterneusgat: positief. Linkerneusgat: negatief'


De immuniteitstests kosten 50 euro en het gaat hier om bloedtests. Hulleman legt uit: "Neustests zijn volstrekt ondeugdelijk. Ik zal een voorbeeld geven van een geval: daarbij was een neustest in het rechterneusgat covid-positief. En een PCR-test in het linkerneusgat: negatief." Opvallend aan die uitspraak: het Bomencentrum biedt naast de immuniteitstests ˇˇk gewone coronatests aan als 'Covid-19 Groenste Sneltestpark Baarn'.

Hulleman legt uit waarom dat niet raar is. "De tests die wij daar verrichten zijn de Biozek-tests. Dat zijn andere tests dan de ondeugdelijke PCR-tests. Daar moet u zich misschien maar eens in verdiepen. Er worden dus geen reguliere tests afgenomen: niet die rommel van de GGD."

De Biozek-test kijkt naar corona-antilichamen in het bloed. De overheid raadt het af om deze te gebruiken om te zien of je corona hebt: "Antistoffen tegen het virus ontstaan pas lang na een besmetting. Daarom is een serologische test niet geschikt als test om te ontdekken of u corona heeft en besmettelijk bent."


Beekmans en Blokzijl


De tests bij het Bomencentrum Nederland werd georganiseerd door tandarts Hans Beekmans. Die werkt samen met Hans Blokzijl, de eigenaar van het Bomencentrum.

Gevraagd naar hoe de organisatie denkt over de coronaregels hoeft Hulleman niet lang na te denken: "Wij vinden de huidige wetgeving zeer verdacht. En daar moet over gesproken worden."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -