Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Versoepelingen laten geen maand meer op zich wachten'

UTRECHT - Versoepelingen zullen in ieder geval niet langer dan een maand op zich laten wachten. Die verwachting heeft demissionair minister Grapperhaus (Justitie) uitgesproken na het overleg in het Veiligheidsberaad vanmiddag in Utrecht. Dat is het overleg van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's, waar ook burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht in zit.

Volgens Grapperhaus kunnen de publieke buitenruimten gezien de coronacijfers nog niet open. Onder meer de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, wil graag dat de terrassen snel weer open kunnen. Gisteren deed ze samen met de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag nog een dringende oproep aan het kabinet.

Volgens Grapperhaus is het echter toch echt nog te vroeg. "Ik heb in herinnering gebracht dat het probleem is dat dan niet alleen de horeca-mobiliteit toeneemt, maar de hele recreatie-mobiliteit. Meer bewegingen en meer mensen op de been."

Gisteren besloot het kabinet dat er zeker niet vanaf 21 april zal worden versoepeld, maar mogelijk wel een week later. Grapperhaus zegt nu dat het kabinet per week gaat bekijken of versoepelingen mogelijk zijn.

Morgen vergaderen de demissionaire ministers en de voorzitter van het Veiligheidsberaad opnieuw en volgt er een persconferentie. Grapperhaus benadrukte dat versoepeling niet mogelijk is voordat de piek van de coronacijfers is bereikt. "We zien dat we dicht in de buurt van die piek zitten. Als ik het OMT goed beluister, dan zeggen zij: houd het nog even vol want dan zal het dalen. Ik denk in ieder geval korter dan een maand."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -