online een tijdslot gereserveerd worden." /> online een tijdslot gereserveerd worden. (Foto: Tobias Bos)" /> online een tijdslot gereserveerd worden." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Fieldlab Cafés Utrecht in een middag volgeboekt

UTRECHT - Alle tafels in de Utrechtse horecazaken die meedoen aan het corona-experiment Fieldlab Cafés zijn volgeboekt.

Vanaf 14.00 uur kon online een tijdslot gereserveerd worden. De website werd zo vaak bezocht dat hij vaak moeilijk of niet bereikbaar was. Een woordvoerder van de gemeente meldde vanmiddag dat het proces door de grote belangstelling langer duurde. Er zijn gefaseerd reserveringen doorgelaten. "Even om aan te geven: er zijn momenten geweest waarop er 16.000 bezoeken per minuut waren."

Deelname


Fieldlab Cafés wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april. De horecazaken die meedoen zijn Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en 't Oude Pierement. Tijdens de proef bekijkt TNO hoe de bezoekers en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Een negatief coronatestbewijs is een vereiste om binnen te komen. De cafés gaan open van 12.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds.

Het experiment wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland ( KHN), de Horeca Alliantie en TNO. Met de proef wordt informatie verzameld die kan helpen om de horeca te heropenen. De uitkomst is daarvoor geen voorwaarde, maar is alleen ondersteunend bedoeld.

KHN pleit al maanden voor heropening van de horeca, waar veel bedrijven het water aan de lippen staat. De organisatie reageerde afgelopen weekend dankbaar op de oproep van de burgemeesters van de grote steden om de terrassen weer te openen, zodat er minder chaotische situaties ontstaan in parken waar het vaak te druk is. Volgens KHN kan de horeca op een veilige manier weer open, ook binnen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad