Jaar cel geëist tegen coke-kokende Kanaleneilander

© Pixabay
UTRECHT - Het OM heeft een jaar cel geëist tegen een man die coke zou hebben gemaakt en verhandeld in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hij werd vorig jaar op heterdaad betrapt toen in zijn keuken een pannetje op het vuur stond met daarin een theeglas met cocaïne.
De inval in zijn flat aan de Rooseveltlaan maakte onderdeel uit van een groter onderzoek naar straatdealers. De verdachte die vandaag terechtstond zou vooral drugs hebben verhandeld in zijn eigen wijk, maar ook in de wijken Overvecht en Papendorp en de plaatsen Houten, IJsselstein en Nieuwegein.
Voordat de 27-jarige Kanaleneilander op heterdaad werd betrapt, tapte de politie zijn telefoon af. Hij communiceerde vaak over hoeveelheden, prijzen en ontmoetingsplekken. Later werden in zijn huis ook cocaïne, amfetaminepillen en een dealertelefoon gevonden.
Al met al acht het OM bewezen dat de man een belangrijke pion was in een drugsnetwerk. De twaalf geëiste maanden cel zijn daarom onvoorwaardelijk. Binnenkort doet de rechter uitspraak.