Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Leusden zet OpenAtelierRoute vanwege corona in de etalage

1/4
LEUSDEN - Coronaproof van kunst genieten en ook een beetje het gevoel hebben dat je in de natuur wandelt. Dat is de insteek dit jaar van de OpenAtelierRoute in Leusden, Woudenberg en Achterveld. Het thema is 'ode aan het Nederlandse landschap'. Achter de ramen van winkels en bedrijven staan werken van zo'n 60 kunstenaars die dit jaar mee doen. Maar vanwege de coronamaatregelen kunnen kunstliefhebbers niet bij de kunstenaars op bezoek.

Een van de deelnemers is Pien de Haas uit Leusden. Zij maakt grote schilderijen met veel kleur. Met grote kwasten, raamwissers en spuitbussen met verf bewerkt ze het doek. "Schilderen is hard werken, maar ook spelen. Door toevalligheden kunnen er mooie dingen ontstaan."

 Pien de Haas aan het werk Pien de Haas aan het werk | Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen

Pien doet al jaren mee met de OpenAtelierRoute. Het thema past precies bij haar, de natuur is een van haar grootste inspiratiebronnen. "Ik zie bepaalde bomen of doorzichten en dan verwonder ik me hoe mooi het is, en die verwondering probeer ik over te brengen op mijn schilderijen, maar wel geabstraheerd."

 Pien de haas maakt kleurrijke landschappen Pien de haas maakt kleurrijke landschappen | Foto: Pien de Haas

De open atelierroute duurt van 1 tot en met 18 april. Het werk van Pien de Haas is te zien bij een makelaar in Woudenberg.

Pien de Haas in digitale Open Atelierroute Leusden-Woudenberg 2021

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -