Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Internationale zangcoach Robin uit Lopik stort zich op eigen album tijdens corona

1/5
LOPIK - Zangcoach Robin van Beek uit Lopik heeft zijn tijd tijdens de lockdown goed gebruikt. Hij heeft een heel album vol liedjes geschreven. Afgelopen december kwam zijn eerste singel 'Zwerver' uit. En deze week is zijn tweede song 'Bovenal' uitgebracht. De nummers zijn gebaseerd op ervaringen uit het eigen leven, maar bij het schrijven kreeg hij hulp van ervaren tekstschrijvers.

Internationale zangcoach Robin uit Lopik stort zich op eigen album tijdens corona


Met het uitbrengen van zijn muziek stapt Robin in het voetlicht. Hij zingt al heel lang, maar door stemproblemen heeft hij zijn carrière jaren geleden on hold moeten zetten. Nadat hij een oplossing voor zijn stemproblemen had gevonden, is hij daar andere artiesten mee gaan helpen. Dat resulteerde in een bedrijf dat door heel Nederland artiesten alweer 15 jaar helpt hun stem op een goede manier te gebruiken. Hij coacht grote nationale artiesten als André Hazes en Romy Monteiro. Ook gaat hij mee tijdens grote tours voor artiesten als Armin van Buuren en coacht daar ook internationale artiesten.

 Robin achter de schermen met André Hazes Robin achter de schermen met André Hazes | Foto: Robin van Beek

Maar bovenal is Robin zelf al van jongs af aan artiest in hart en nieren. Hij zong als 11 jarig jongetje al in Mozart's Die Zauberflöte in de Stopera in Amsterdam. En hij heeft inmiddels zo'n 35 jaar podiumervaring als zanger in popbands en leadzanger in theatershows. Zo stond hij op het podium in de rol van Freddy Mercury in de rockopera 'Barcelona', die 15 jaar geleden door heel Europa te zien was. En hij was betrokken bij bekende musicalproducties en tv-shows, waaronder Saturday Night Fever, Miss Saigon, Soldaat van Oranje en Sister Act, X-factor en The Voice of Holland.

 Robin van Beek stond jaren geleden al op het podium Robin van Beek stond jaren geleden al op het podium | Foto: Robin van Beek

Door het werken met artiesten kwam steeds meer het besef dat hij zelf ook weer graag op het podium wilde staan. En met een bak aan levenservaring is hij liedjes gaan schrijven. Zijn eerste single Zwerver is te horen op Bingo FM en zijn tweede single Bovenal die 13 maart is uitgekomen zal daar ook weer te horen zijn.

 Robin van Beek vertelt over zijn liedjes Robin van Beek vertelt over zijn liedjes | Foto: RTV Utrecht
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -