Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Fotograaf begint virtueel museum met eigen werk: 'Ook dit gaat voorbij'

1/4
UTRECHT - 'Ook dit gaat voorbij' is de titel van de fototentoonstelling in het virtuele museum van Jelle IJntema. De fotograaf was net bezig om een plek te zoeken voor een expositie van zijn werk toen de corona-epidemie uitbrak. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en besloot een virtueel museum te bouwen voor zijn werk. Zodat je er kunt ronddwalen van de ene zaal naar de andere, zonder dat je er echt een voet over de drempel zet.

Jelle IJntema maakte een virtueel museum met eigen werk


 Jelle IJntema met zijn museum Jelle IJntema met zijn museum | Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen

Jelle had de foto's ook gewoon op zijn website kunnen zetten. Maar dat wilde hij niet. "De reden dat ik voor een echt lijkend museum heb gekozen is dat je beter kunt zien hoe groot foto's zijn. Maar ook wil ik dat het echt een beleving wordt. Als je naar binnen loopt zie je iemand achter de kassa staan en hoor je geroezemoes in het café. Dat geeft een heel andere ervaring."

 Het café in het viruele museum Het café in het viruele museum | Foto: Jelle IJntema

In het museum hangen verschillende soorten werk. Jelle is een aantal maanden in Nieuw-Zeeland geweest en heeft daar uitgebreid gefotografeerd. Hij heeft een dansworkshop bijgewoond en met zijn camera tussen de dansers bewogen. In een andere zaal hangen zelfportretten. Jelle: Ik ben voor de camera gaan zitten en heb gekeken, wat zie je dan. Uiteindelijk bleek er een heel scala aan karaktereigenschappen naar voren te komen. Het was bijzonder om de beelden van mijzelf te zien. Want hoe vaak kijk je in de spiegel naar momenten dat het goed en niet goed gaat. Dat zien anderen wel, maar zie je niet van jezelf."

Het virtuele museum is zonder mondkapje te bezoeken en is t/m 31 maart 24 uur per dag geopend.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -