Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bijna tien keer minder vuurwerkschade in Lopik, maar de gemeente vindt het nog te veel

LOPIK - In Lopik is tijdens de jaarwisseling voor zo'n duizend euro aan vuurwerkschade aangericht. Vooral openbare speeltuinen moesten het ontgelden. Wel is het schadebedrag dit jaar aanzienlijk lager dan andere jaren.

In voorgaande jaren liep het kostenplaatje weleens op tot 10.000 euro. De gemeente verklaart de forse daling van dit jaar door het vuurwerkverbod, dat landelijk werd ingesteld om hulpdiensten in de coronacrisis te ontzien.


'Not amused'


De gemeente is evengoed 'not amused' met de schade. ''Het is doodzonde, want het geld dat we nu weer aan reparatie moeten uitgeven, besteed ik veel liever aan nieuwe toestellen'', zo zegt technisch medewerker Buitendienst van de gemeente Lopik Gijs van Kooten. Terwijl Van Kooten een gat in een speeltoestel herstelt spreekt hij zijn afschuw nog een keer uit. ''Dat is weer ongeveer 500 euro voor een plateau, steek dat dan lekker ergens anders af.''

Toch ziet Van Kooten ook wel een lichtpuntje. ''Als ik kijk naar de voorgaande jaren kan je zeggen dat het vooruit gaat, want er zijn minder kosten en ik had het eigenlijk wel heftiger verwacht. Maar ik blijf erbij het is 1000 euro en gewoon verschrikkelijk zonde.''


Politie bekogeld


Niet alleen de speeltuinen leden onder het vuurwerk, ook de politiemensen en -voertuigen bleven niet gespaard. Burgemeester Laurens de Graaf noemde het eerder onacceptabel dat agenten met zwaar vuurwerk en stenen waren bekogeld.

Buiten deze ongeregeldheden is de jaarwisseling in de gemeente Lopik verder rustig verlopen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -