Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse dichter Baban maakt welkomsgedicht voor nieuwe burgemeester Sharon Dijksma

1/4
UTRECHT - Dichter Baban Kirkuki schreef namens Utrecht UNESCO City of Literature en het Utrechts Stadsdichtersgilde een gedicht voor de nieuwe burgemeester, Sharon Dijksma. Als 'nieuwkomer in Utrecht', wordt zij op deze manier van harte welkom geheten. Kirkuki zelf was ooit ook een nieuwkomer in de stad. Zo'n 22 jaar geleden vluchtte hij naar het Westen. De levens-bagage die hij meedraagt is terug te vinden in zijn werk.

Dichter Baban Kirkuki schreef een gedicht voor nieuwe burgemeester


Mijn stijl is een mix van ellende weemoed, liefde, ontworteling en zoeken. Het zijn filosofische gedichten die iets zeggen over de wereld."
Baban Kirkuki

Baban probeert de wereld die voor hem onbegrijpelijk is begrijpelijk te maken door middel van zijn gedichten. Wat hij heeft meegemaakt in zijn leven en de pijn die hij tot nu toe heeft ervaren, geven lading aan zijn werk. Baban vertelt: "Pijn is de grote motor en grote inspiratiebron voor een gedicht. Anders wordt een gedicht heel plat."

 Baban draagt een gedicht voor Baban draagt een gedicht voor | Foto: RTV Utrecht

Binnenkort komt Baban's vierde dichtbundel uit.

 Het gedicht wat Baban schreef voor burgemeester Sharon Dijksma Het gedicht wat Baban schreef voor burgemeester Sharon Dijksma | Foto: RTV Utrecht
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -