Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zonder gene naar binnen kijken in een imaginair huis

1/5
AMERSFOORT - Door de coronamaatregelen is 's avonds een ommetje maken nog een van de weinige dingen om te doen. En wie kijkt er dan niet graag naar binnen, bij mensen die de gordijnen open hebben. Bij de schilderijen van Henk van den Bosch uit Amersfoort kun je je zonder gene uitgebreid vergapen aan de interieurs die hij schildert. Op zijn doeken zie je moderne gebouwen waar je doorheen kunt dwalen. Vaak in combinatie met de natuur.

Zonder gene binnen kijken


 Doorkijkje in een van de imaginaire huizen Doorkijkje in een van de imaginaire huizen | Foto: Henk van den Bosch

Henk haalt overal inspiratie vandaan. Hij bladert bijvoorbeeld door woontijdschriften en gebruikt elementen van wat hij daar in ziet. Hij plakt die onderdelen van foto's aan elkaar met Photoshop en zo bouwt hij een huis dat als basis dient voor zijn schilderijen. Om het perspectief goed te krijgen plakt hij een touwtje op de muur, op de plek waar het verdwijnpunt moet komen. Henk: "De perspectieflijnen moeten gevoelsmatig kloppen. Dat stuurt ook de blik."

 'Architectuur en natuur kun je niet los van elkaar zien' 'Architectuur en natuur kun je niet los van elkaar zien' | Foto: Henk van den Bosch

De natuur speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in zijn werk. Henk: "Ik wil laten zien hoe binnen en buiten met elkaar verbonden zijn, en heden en verleden. Architectuur en natuur kun je niet los van elkaar zien. Je kunt een gebouw midden in een kale woestijn neerzetten, maar als je datzelfde gebouw in een bos neerzet ga je het heel anders ervaren."

Iedereen is welkom het atelier in Amersfoort. Wel van te voren even een afspraak maken.

 Henk aan het werk in zijn atelier Henk aan het werk in zijn atelier | Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -