Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bomenwacht in Amelisweerd: 'In de jaren '80 werd het besluit van de rechter ook niet afgewacht'

UTRECHT - Actiegroep 'Amelisweerd niet Geasfalteerd' komt met een Bomenwacht. Vrijwilligers gaan vanaf maandag in de gaten houden of er voorbereidingen worden getroffen om bomen te kappen voor de geplande verbreding van de A27. Ze letten bijvoorbeeld op markeringen en afzettingen.

"Hoewel er nog een beroepsprocedure gestart wordt om de verbreding tegen te houden, kan Rijkswaterstaat toch al beginnen met kappen nu het tracťbesluit is getekend. In de jaren tachtig werd het besluit van de rechter ook niet afgewacht. We moeten rekening houden met alles, zeker ook met asociaal en onbetrouwbaar gedrag van Rijkswaterstaat, tegen de wens van bewoners, gemeente en provincie", zegt Els Rijke namens de Bomenwacht.

Volgens de initiatiefnemers hebben zich al tientallen vrijwilligers aangemeld. Mochten er voorbereidingen voor bomenkap worden getroffen, dan kan snel een grotere groep bosbeschermers worden gewaarschuwd. "Er is veel weerstand tegen de verbreding. Ook mensen die eigenlijk nog nooit actie hebben gevoerd, zijn nu bereid in actie te komen voor hun geliefde bos", aldus Anneke Wensing van 'Amelisweerd niet Geasfalteerd'.

In de huidige stikstof-, klimaat- en coronacrisis is volgens jaar weinig begrip voor wegverbredingen. "Het alternatieve plan om de maximumsnelheid op de ring te verlagen naar 80 kilometer per uur is veel aantrekkelijker. Het zorgt voor minder file, minder stikstof en minder kosten."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -