.pdf)." /> .pdf). (Foto: Pixabay)" /> .pdf)." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Online én buiten voetballen, gemeente Utrecht wil jeugd in de vakantie bezighouden

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil de laatste dagen van het jaar tot aan Oud en Nieuw jongeren in de stad vooral vermaken met sport en online activiteiten.

De gemeente Utrecht zette de plannen uiteen in een brief aan de gemeenteraad (.pdf). Omdat feesten en bijeenkomsten dit jaar verboden zijn, en ook vuurwerk afsteken niet mag, bestaat de vrees voor ongeregeldheden van jongeren die nergens naartoe kunnen. Veel gemeentes organiseren daarom iets.


Nicky Romero


Zo kondigde eerder DJ Nicky Romero al aan dat hij samen met de gemeente Veenendaal een eindejaarsshow in elkaar ging zetten om jongeren te vermaken. "Ik dacht als we dat niet doen dan blijft er zo weinig over", zei de Veenendaalse artiest daarover. De show is rond middernacht online te volgen.

Ook Utrecht zoekt het vooral online. Daar wordt er voor jongeren het n en ander georganiseerd, meldt de gemeente, zoals bijvoorbeeld een FIFA-toernooi en online lessen freestyle voetbal, waarbij je vooral trucjes doet met een bal. Verder is er op oudjaarsavond het Digital Festival Utrecht.


Toernooien


Daarnaast zijn er op oudjaarsdag ook veel sportactiviteiten buiten, meer dan in voorgaande jaren, aldus de gemeente. In meerdere wijken zullen er voetbaltoernooien zijn voor jongeren tot 18 jaar. Zij mogen immers nog buiten in groepsverband sporten. Voor oudere Utrechters kan sporten alleen met maximaal twee personen die anderhalve meter afstand houden. In de hele kerstvakantie moeten er in elke wijk twee tot vier sportactiviteiten zijn.


Buurtteams


De gemeente zet ook buurtteams in die contact zoeken met 'jongeren en gezinnen rondom de jaarwisseling'. Ook zullen er meer agenten op de been zijn. De gemeente wijst erop dat een aantal jongeren die betrokken waren bij rellen in de stad in de onrustige maand augustus al een gebiedsverbod hebben voor deze jaarwisseling.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -