Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht start vuurwerkinleveractie, bij inleveren geen boete

UTRECHT - Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag openen volgende week locaties waar mensen hun vuurwerk kunnen inleveren, zonder dat ze daarvoor een boete krijgen. Dat hebben de vier steden zojuist bekendgemaakt.

Dit jaar is het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw verboden. Mensen mogen maximaal 25 kilo consumentenvuurwerk thuis hebben liggen zonder dat ze daarvoor een boete krijgen maar het vuurwerk moet dan wel zorgvuldig opgeborgen worden in een afgesloten ruimte.

Mensen die daar geen zin in hebben, kunnen hun vuurwerk ook inleveren. De burgemeesters van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vinden het belangrijk dat iedereen zijn vuurwerk tot 25 kilo kan laten weggooien zonder dat dit consequenties heeft. Gemeenten en gespecialiseerde bedrijven zorgen er vervolgens voor dat het vuurwerk veilig wordt afgevoerd, opgeslagen en vervolgens vernietigd.

Utrechters kunnen op 23 december terecht bij de afvalscheidingsstations aan de Tractieweg (op bedrijventerrein Cartesiusweg) en in Lunetten. Een dag later is het afvalscheidingsstation De Stits Leidsche Rijn Vleuten - De Meern open voor de inzameling, evenals de locatie in Lunetten. Volgens de gemeente Utrecht kunnen alle typen vuurwerk ingeleverd worden, dus ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod verboden was.

Het inleveren van het vuurwerk kan straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door ministerie van J&V eerder vandaag is gecommuniceerd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -