Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse woordkunstenaar Sodimitriop zet pijn en liefdesverdriet om in nieuwe liedjes

1/4
UTRECHT - Tekstdichter, spreukenmaker en liedjesschrijver Dimitri Arambatzis kan niet wachten om zijn nieuwe liedjes live in een theater ten gehore te brengen. Dit jaar heeft de Utrechter vier liedjes uitgebracht, waarvan drie met een videoclip.

Het nummer dat nu net uit is heet 'Toen'. Dimitri: "Dit nummer kwam tot stand omdat ik een hele zware dip in mijn relatie kreeg en dat deed pijn. Ik wilde die pijn en liefdesverdriet niet meer voelen. Ik zag mijn ex-vriendin lopen en dacht aan toen, aan die mooie momenten die we samen beleefden".

Utrechtse woordkunstenaar Sodimitriop zingt Nederlandstalige liedjesGerard Ekdom


Dimitri heeft in Griekse restaurants door het hele land gewerkt. Met grapjes, liedjes en spreuken werkte Dimitri de gasten soms op de zenuwen, maar vaak vooral op de lachspieren. Hij werd hierdoor gestimuleerd zijn spreuken op te schrijven. Die spreuken hing hij in zijn raam thuis of in etalages van verschillende winkels en in een kapsalon bij hem om de hoek.

Dimitri: "Ik maakte een tekst omdat ik die voelde en schreef die op. Eťn van mijn spreuken was: 'Ik ben liever alleen op de fiets dan eenzaam op de tandem', dat was de aftrap van Sodimitriop."

In 2004 maakte RTV Utrecht al een portret van hem. En na een toevallige ontmoeting met Gerard Ekdom kreeg Dimitri jarenlang een wekelijks item in zijn programma op 3 FM. Dimitri, ofwel Sodimitriop, is inmiddels ook huisdichter bij Bingo FM en zingt sinds enige jaren het Nederlandstalige lied. "Je kunt me niet plaatsen. Ik heb spreuken gemaakt. Ik heb blues, jazz en hiphop gedaan en nu doe ik poprock", aldus Dimitri.

 Jarenlang hing Sodimitriop zijn spreuken in etalages en winkels in de stad. Jarenlang hing Sodimitriop zijn spreuken in etalages en winkels in de stad. | Foto: RTV Utrecht


Burnout


Het leven valt Dimitri zwaar dit jaar. "Ik ben herstellende van een burnout maar het gaat de goeie kant op. Ik ben van seks, drugs en rock 'n roll naar meditatie overgegaan. Ik doe ademhalingsoefeningen en wandel in de natuur. Dat helpt heel goed. Het geeft me rust", aldus Dimitri.

 Samen met gitarist Johan Fransen wil Dimitri volgend jaar zodra het kan gaan optreden. Samen met gitarist Johan Fransen wil Dimitri volgend jaar zodra het kan gaan optreden. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

Johan Fransen, gitarist bij Van Piekeren, begeleidt hem. Dimitri: "Johan is een prachtige artiest die mij de rust kan geven die ik nodig heb en het mij ook gunt. Zodra ik me beter ga voelen en dat kleine virusje weg is, willen we samen gaan optreden."
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -