Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ruim 400 Nederlandse plekken aangemeld voor songfestival, Utrecht blijft achter

PROVINCIE UTRECHT - Veel Nederlandse locaties laten zich graag zien tijdens het Eurovisiesongfestival. Meer dan vierhonderd plekjes hebben zich sinds de oproep van de organisatie twee weken geleden aangemeld. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Met de beste inzendingen worden de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes, waarmee de 41 deelnemers worden geÔntroduceerd, in elkaar gezet.

De meeste plekken zijn in Zuid-Holland en Drenthe; vanuit die provincies kwamen de meeste aanmeldingen. "Zeeland blijft met enkele aanmeldingen wat achter, daar zouden we graag nog meer van willen zien", zegt Gerben Bakker van de organisatie. "Ook vanuit de provincies Utrecht, Flevoland en Groningen zien we graag nog wat extra plekken aangemeld. Maar tot nu toe is het een hele mooie opbrengst waar absolute parels inzitten."


Moderne plekken gezocht


Locaties kunnen zich nog tot en met 31 december aanmelden. Bakker daagt Nederland uit om nog creatievere ideeŽn in te sturen. "Wat opvalt is dat het nu voornamelijk traditioneel historische en vaak landelijke plekken zijn die worden ingestuurd. Voor de uitzending in mei willen we ook juist het Nederland van nu laten zien. We hopen nog verrassend moderne of stedelijke plekken binnen te krijgen die Nederland laten zien als creatief en innovatief. En ook al hebben we het liefst een plek in de buitenlucht, als er gebouwen zijn die van binnen onverwacht bijzonder zijn, staan we hier ook voor open."

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar mei plaats in Rotterdam Ahoy. De introductiefilmpjes, de zogenoemde 'postcards', worden van tevoren in maart en april opgenomen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -