Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FvD Utrecht verder als Onafhankelijke Statenfractie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De fractie van Forum voor Democratie (FvD) in de Provinciale Staten gaat onder een andere naam als onafhankelijke fractie verder: de Onafhankelijke Statenfractie Utrecht. In een verklaring op Twitter zegt de FvD Utrecht dat de ontwikkelingen in de landelijke partij het werk van de fractie in de weg staan.

''We willen een grote schoonmaak in de partij, waar geen plek hoort te zijn voor extremistisch gedachtegoed'', schrijft de fractie. Gezien de recente ontwikkelingen willen de provinciale volksvertegenwoordigers niet meer onder de FvD-vlag functioneren. Ze beloven zich verder wel in te zetten ''voor onze kiezers en het verkiezingsprogramma waarop wij verkozen zijn.''

De FvD is sinds de verkiezingen in 2019 met zes leden in de Provinciale Staten van Utrecht vertegenwoordigd. Eerder liet ťťn van die zes leden, Nicki Pouw-Verweij, al weten zich af te splitsen. Ze is naast Statenlid ook actief in de Eerste Kamer. Zij voegt zich nu weer bij de rest van de inmiddels onafhankelijke fractie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -