Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechts koor brengt ode aan Eurovisie Songfestival

UTRECHT - In 'normale tijden' zou een deel van Nederland deze week druk zijn geweest met het Eurovisie Songfestival. Vanavond zou de eerste voorronde zijn in Rotterdam, donderdag de tweede en zaterdag de grote finale. De Utrechtse zanggroep VOĎSZ wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan en bracht met een medley een ode aan recente winnaars.

In de medley worden meerdere nummers van het Eurovisie Songfestival gezongen door de door de zanggroep. Dat hebben ze allemaal op afstand gedaan, waardoor het project volledig 'coronaproof' is."Ieder jaar zingen we een ander project met onze groep", vertelt mezzosopraan Eline Weusten. "Toen we met het repertoire van dit jaar bezig waren, wisten we al dat het Songfestival in Nederland plaats zou gaan vinden. Daar wilden we sowieso iets mee doen. We konden alleen slecht kiezen: we wilden natuurlijk in ieder geval Duncan Laurence laten horen, maar we wilden het liefst meerdere nummers bij elkaar brengen."

Volgens Eline was het "nog best een uitdaging" om de video zo te krijgen. "We kunnen natuurlijk al een tijdje niet repeteren, maar ook niet samen zingen. Elke week hebben we wel een online repetitie, waarbij iedereen thuis voor z'n laptop zangoefeningen doet en we alles samen doornemen."

Voor dit project heeft iedere deelnemer zelf zijn eigen gedeelte opgenomen, meestal gewoon per telefoon. "En vervolgens hebben dat in elkaar gemixt."

Mezzosopraan Eline Weusten vertelt op Radio M Utrecht over het project.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -