Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse supergirl Stefania kan deelname aan Songfestival 'bijna niet geloven'

1/2
UTRECHT - Ze heeft er heel lang geheimzinnig over moeten doen, maar deze week mocht het nieuws eindelijk naar buiten. De Utrechtse Stefania Liberakakis vertegenwoordigt Griekenland tijdens het Eurovisie Songfestival dit jaar in Rotterdam.

Stralend staat de pas 17-jarige scholiere vandaag in een leeg Ahoy. De Griekse omroep ERT had de primeur en meldde dat Stefania op 14 mei voor het eerst haar nummer Supergirl ten gehore zal brengen. Dan staat ze in de tweede halve finale. Sinds het bekend is dat ze voor Griekenland mee zal doen aan de zangwedstrijd staat haar telefoon roodgloeiend: "Het is niet normaal, echt niet normaal, zegt de zangeres. Heel veel lieve berichten, ook van Grieken. We zijn trots op je, we staan achter je."

MILJOENENPUBLIEK

Ahoy is niet nieuw voor haar, en optreden voor een groot publiek ook niet. Met haar 17 lentes heeft ze behoorlijk wat podiumervaring. In 2016 deed ze met de girlband Kisses mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. Toen namens Nederland.

Ook deed ze mee aan de Voice Kids en trad ze vorig jaar op bij de MAD Video Music Awards in Athene. En tijdens haar gastoptredens bij jubileumconcerten van Kinderen voor Kinderen maakte ze vorig jaar al vier keer kennis met Ahoy.

Tijdens de MAD Video Musical Awards is het balletje gaan rollen. Daar kwam ze in contact met een schrijver van bekende Griekse liedjes, zo vertelt ze. "Hij heeft ook jarenlange ervaring met het Eurovisie en ik zag hem daar. Ik dacht, ik pak gewoon mijn kans!"

En dus stapte de Utrechtse op hem af. Ze zei: "Ik ken jou en kunnen we misschien kijken of ik iets kan doen voor het Eurovisie?" En die spontane actie heeft geholpen. "Toen hebben we demo's opgenomen en daar zat Supergirl ook tussen. Hij vond het geweldig."

NUMMER

Over het liedje dat ze gaat zingen kan ze nog niet veel zeggen. Behalve de titel dus, en dat het valt onder het kopje 'ethnic rock'. Een up-tempo popsong, met invloeden van typisch Griekse muziek. Het is geen bestaand nummer, het is voor haar geschreven. Bij de act zal er een 'pittige dans' worden neergezet", zegt ze. "Het nummer gaat over vertrouwen hebben in jezelf en andere mensen helpen."

Stefania (dat je uitspreekt de klemtoon op de i) heeft het in de honderd dagen dat het nog duurt voor het Songfestival begint, wel druk. "Ik ga natuurlijk wel oefenen, en ik heb dansrepetities. Ik ga vaak naar Griekenland voor shows, of interviews. En op de dag zelf is het gewoon een feest en gaan we ervoor!"

SCHOOL

Het drukke schema zorgt er wel voor dat school er de komende tijd wat bij in zal schieten. Dat vinden ze op het Oosterlicht College in Nieuwegein geen groot probleem. "We vinden het heel leuk voor haar, ze is hier altijd heel enthousiast op dat gebied, dus we gunnen het haar heel erg. Het is echt een eer, ook voor ons", zegt Renée Pet-Cools van het Oosterlicht College.

De school denkt nog na over hoe ze het evenement kunnen inpassen in de lessen. "In ieder geval willen we iets doen met haar klas. Ik heb geprobeerd om kaarten te krijgen voor het Songfestival zelf, maar dat is niet gelukt. Dus misschien kunnen we bij de repetities zijn, want ze zit ook in een opleiding die er wel wat mee te maken heeft. Dus voor die leerlingen is het ook heel leerzaam om daarheen te gaan en te kijken. En leuk!

GRIEKS

De Nederlands-Griekse Stefania is niet bang dat ze in een loyaliteitsconflict komt. "Ik vind het zo bijzonder om in het land waar ik woon, uit te komen voor mijn vaderland", vertelt ze. "Ik voel me heel erg Grieks. Thuis doen we alles op zijn Grieks: Kerst, Pasen, noem maar op. Ik ga ook elk jaar naar Griekenland. En ik voel me natuurlijk ook wel lekker Nederlands, want ik woon hier en ik hou van Nederland..Maar ik voel me heel erg Grieks ja!"

Toch gunt ze de Nederlandse kandidaat ook al het succes. "Ik vind Jeangu (Macrooy, red.) ge-wel-dig", zegt Stefania. "Echt, wat een stem! Een geweldige gozer, dus ik zal sowieso als hij optreedt juichen. En als ik optreed dan hoop ik dat Jeangu toch ook een beetje voor mij gaat juichen", besluit het talent met lach.

'Ik hoop dat Jeangu ook wel een beetje voor mij gaat juichen', lacht Stefania.
Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -