Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gemeente Amersfoort veegt kritiek op westelijke rondweg van tafel

AMERSFOORT - Belangengroepering Groen in Amersfoort heeft volgens de gemeente verkeerde informatie verspreid over de westelijke rondweg.

Dat blijkt uit een brief die de gemeente vanmiddag met de gemeenteraad heeft gedeeld. Wethouder Hans Buijtelaar reageert hierin op wat er afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Groen in Amersfoort werd gezegd. De gemeente Amersfoort zou volgens de actiegroep met verkeerde cijfers rekenen wat betreft het verwachte aantal voertuigen op de geplande westelijke rondweg.

Groen in Amersfoort liet hierbij naar eigen zeggen een second opion uitvoeren door verkeersbureau XTNT. "Het karakter van dit werk was echter eerder 'meedenken met Stichting Groen'. De omvang van deze opdracht was zeer beperkt. Van een 'second opinion' is hier geen sprake. De notitie heeft hooguit het karakter van een 'quick scan'", stelt directeur Jolanda Smit - van Oijen van XTNT in een aanvullende brief.

ONDER DRUK GEZET

In een reactie laat Christian van Barneveld van Groen in Amersfoort weten dat XTNT achter de conclusie staat en dat dit telefonisch is bevestigd aan hem. Hij zegt dat het verkeersbureau door de gemeente onder druk is gezet om met deze reactie naar de wethouder te komen. "Laat de gemeente hun eigen verkeersmodel maar naar buiten brengen, want dat houden ze angstvallig geheim."

Verder reageert de gemeente op de stelling van Groen in Amersfoort dat het Ministerie van Defensie van plan zou zijn om een tweede toegangspoort van de Bernhardkazerne te creëren aan de Utrechtseweg. Dit zou mogelijk minder verkeer betekenen op het bestaande traject.

Volgens de gemeente klopt dit niet en gaat de voorkeur van Defensie uit naar het verplaatsen van de hoofdpoort naar een locatie iets noordelijker dan nu gelegen. "Hierbij blijft de toegang van de Bernhardkazerne nog steeds aan de Westelijke Ontsluiting gelegen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -