Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ook de provincie wil dat Amersfoort beter op de dassen let

AMERSFOORT - Ook de provincie Utrecht vindt dat Amersfoort meer rekening moet houden met de dassen bij de aanleg van de westelijke rondweg. Dat blijkt uit antwoorden van de provincie op vragen van Provinciale Statenlid Willem van der Steeg van de Partij voor de Dieren.

Eerder had ook de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), die namens de provinice let op natuurbehoud, al geconcludeerd dat Amersfoort hierin tekort schiet. Van der Steeg stelde naar aanleiding van de conclusies van de RUD verschillende vervolgvragen aan de Gedeputeerde Staten.

Het Statenlid wilde onder meer weten of het bestuur van de provincie de conclusie deelt dat er een verband is tussen de werkzaamheden aan de westelijke randweg en het aantal doodgereden dassen. Volgens Van der Steeg concludeerde het provinciebestuur eerder ten onrechte dat er geen verband was.

Dat wordt in de antwoorden op de vragen ontkend door Gedeputeerde Staten. Volgens hen heeft de provincie enkel beoordeeld of er een ontheffing nodig was en dat was niet het geval. Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de RUD toezicht houdt op de situatie en dat Amersfoort een dwangsom kan krijgen als de zorgplicht voor de dassen tekort schiet .

Verder zegt het provinciebestuur dat het er gezien de bevindingen van de RUD inderdaad op lijkt dat er een relatie is tussen het doodrijden van dassen in het gebied en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. De provincie zegt te verwachten dat Amersfoort nu voor een betere spreiding van de wegwerkzaamheden gaat zorgen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -