Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Duikers ontdekken funderingsproblemen bij kluismuren Kromme Nieuwegracht

UTRECHT - Op de Kromme Nieuwegracht in Utrecht zijn op drie plekken problemen met de fundering van de kluismuren ontdekt. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Begin deze maand deden duikers onderzoek bij de muren. Daaruit is gebleken dat op drie plekken "delen van de fundering ontbreken." De openingen worden in januari gevuld. Hiervoor zullen jutten zakken met bentonietkorrels worden gebruikt.

De gemeente doet volgende maand ook uitgebreid onderzoek naar de technische staat van de werfkelder op de Kromme Nieuwegracht 8. Het bovenliggende weggedeelte is tot die tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

ONDERZOEK

Vorige maand werd bekend dat het herstel van de historische grachten in Utrecht door de gemeente stelselmatig is onderschat. Tot die conclusie kwam het onderzoeksbureau AnteaGroup in het Onderzoek Wal- en Kluismuren.

In mei bleek al dat de werkzaamheden aan de grachten langer zouden duren en meer geld zouden kosten dan vooraf werd gedacht. Wethouder Diepeveen besloot een extern bureau in te schakelen om onderzoek te doen naar het project.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -