Beslissing over hekwerk tussen psychiatrische klinieken Den Dolder en woonwijk uitgesteld

Het hek moet patiënten uit deze woonwijk houden.
Het hek moet patiënten uit deze woonwijk houden. © RTV Utrecht
DEN DOLDER - Een twee meter hoog hek dat moet zorgen dat patiënten van psychiatrische instellingen in Den Dolder niet meer door een nabijgelegen woonwijk lopen, komt er zeker niet voor het einde van het jaar. Dat meldt het AD. De gemeente Zeist zou een beslissing over de aanleg van het hekwerk hebben uitgesteld om voor- en tegenstanders een kans te geven een akkoord te bereiken.
Het hek is bedoeld om patiënten van de psychiatrische zorginstellingen van Fivoor en Altrecht in Den Dolder uit de woonwijk Duivenhorst te houden. De kortste weg van deze klinieken naar het station loopt via deze wijk. Sommige bewoners zijn bang voor hun veiligheid. Een angst die werd aangewakkerd door de dood van Anne Faber. Zij werd vermoord door Michael P., die in een kliniek in Den Dolder werd behandeld.
De komst van het hek is controversieel. Sommige wijkbewoners zijn voor, anderen zijn tegen omdat het discriminerend zou werken. Ook meldt het AD dat er vanuit de psychiatrische instellingen Fivoor en Altrecht kritiek is omdat patiënten gestigmatiseerd zouden worden.
Eerder stelde de gemeente Zeist een definitieve beslissing over de komst van het hekwerk al met zes weken uit. Nu wil de gemeente pas over drie maanden de knoop doorhakken. Daarmee is de komst van het hek voor de jaarwisseling definitief van de baan.