Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Jaarbeurs stond er alleen voor bij het binnenhalen van het Songfestival'

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft het de Jaarbeurs bijna onmogelijk gemaakt om sponsors te zoeken voor het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival 2020. Dat stelt het Algemeen Dagblad op basis van stukken die zijn opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob).

Volgens het AD blijkt uit de stukken dat de gemeente voor de bühne enthousiast meewerkte, maar dat achter de schermen de Jaarbeurs verboden werd om contact te zoeken met bedrijven die al toegezegd hadden de Spaanse wielerronde Vuelta te willen sponsoren. De gemeente was bang dat de twee evenementen te veel met elkaar zouden concurreren. De gemeente wilde daarnaast zelf geen geld uittrekken voor het Songfestival, schrijft de krant.

ROTTERDAM

Half juli viel het doek definitief voor Utrecht, toen de NPO bekendmaakte dat de stad samen met Den Bosch en Arnhem afviel als mogelijke locatie voor het Songfestival. Volgens de NPO en de European Broadcasting Union (EBU) voldeed het Utrechtse bidbook 'op hoofdlijnen' aan de voor bepaald voorwaarden, maar kwamen Rotterdam en Maastricht met een beter plan qua geschiktheid van de locatie, beschikbaarheid van de accommodatie en de financiële bijdrage.

Uiteindelijk kwam Rotterdam als winnaar uit de bus. De stad organiseert het Songfestival volgend jaar in Ahoy. De slogan 'Open Up' wordt de basis van de drie liveshows en het evenement, dat voor het eerst in 40 jaar weer in Nederland plaatsvindt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -