Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gemeente positief over Songfestival in Utrecht

UTRECHT - Het Utrechts college is enthousiast over een eventuele komst van het Eurovisie Songfestival naar de Jaarbeurs Utrecht. Dat zei wethouder Victor Everhardt vandaag tijdens het vragenuur.

Everhardt werd aangekondigd als 'wethouder Songfestival', waarop hij antwoordde dat hij het collegelid is met de minste zangtalenten. Daarna legde hij uit dat het veertig jaar geleden is dat Nederland voor het laatst het Songfestival organiseerde en dat het daarom prachtig is dat Nederland nu weer aan de beurt is.

De wethouder benadrukte dat vooral de Jaarbeurs de leiding heeft bij het eventueel binnenhalen van het Songfestival. "De Jaarbeurs wil het festival graag hosten," zei de wethouder. "Zij zien mogelijkheden om partners en sponsors binnen te halen. Het Utrechtse college is ook enthousiast en ondersteunt de lobby van de Jaarbeurs."

Niet alle partijen in de raad zijn enthousiast. Met name het financiŽle aspect baart veel politici zorgen. De Partij voor de Dieren ging het verst. De partij vroeg aan de wethouder om het festival vooral aan een andere stad te gunnen, omdat Utrecht de Vuelta al heeft.

De wethouder benadrukte dat het niet vanzelfsprekend is dat de gemeente financieel gaat bijspringen. Hij zei toe dat als er financiŽle consequenties voor de gemeente zijn, dat hij een eventueel voorstel eerst zal voorleggen aan de gemeenteraad.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -