dassenburcht tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor, waar de westelijke rondweg moet komen." /> dassenburcht tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor, waar de westelijke rondweg moet komen. (Foto: Pixabay / Beeki)" /> dassenburcht tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor, waar de westelijke rondweg moet komen." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

"Dassen hebben geen last van rondweg Amersfoort"

AMERSFOORT - De aanleg en het gebruik van de westelijke rondweg van Amersfoort is niet schadelijk voor de aanwezige dassen, vleermuizen en sperwers.

Dat is de conclusie van een rapport van Bureau Waardenburg, dat het afgelopen jaar in opdracht van de gemeente meerdere veldonderzoeken heeft gedaan in het gebied.

Stichting Dassenwerkgroep Utrecht trok eerder aan de bel over een dassenburcht tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor, waar de westelijke rondweg moet komen. Volgens hen zou Amersfoort eerst ontheffing van de wet natuurbescherming moeten aanvragen. Maar de gemeente liet al weten dat de geplande werkzaamheden gewoon door konden gaan.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -