Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Renovatie werfkelders Kromme Nieuwegracht vanaf januari hervat

1/2
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft maandagmiddag overeenstemming bereikt met alle werfkeldereigenaren over de renovatie van de werfkelders op de Kromme Nieuwegracht. Dat laat een woordvoerder van de gemeente aan RTV Utrecht weten.

Wethouder Kees Diepeveen heeft de gemeenteraad en de bewoners maandag ook op de hoogte gesteld middels een raadsbrief. Hoe de kosten van de restauratie nu verdeeld zijn tussen de werfkeldereigenaren en de gemeente, wil de gemeente niet zeggen, omdat het om een "private aangelegenheid" gaat.

Dankzij de overeenstemming kan de gemeente nu starten met de voorbereidende werkzaamheden. In januari 2019 hervat het de renovatie van de kelders, die halverwege 2019 klaar moet zijn Tot slot worden de werkzaamheden aan de laatste kelder ter hoogte van de Jeruzalemstraat en de bestrating boven de kelders uitgevoerd. De gemeente verwacht in het eerste kwartaal van 2020 klaar te zijn.

Dat de gemeente na anderhalf jaar nu overeenstemming kunnen bereiken met de werfkeldereigenaren, is volgens voorzitter van de bewonersvereniging Beate Volker "ontzettend goed nieuws", maar ze snapt niet dat het zo lang heeft kunnen duren.

Tekst gaat verder onder de video

In januari worden de werkzaamheden aan de Kromme Nieuwegracht hervat.


SCHADE

De werkzaamheden aan de Kromme Nieuwegracht startten twee jaar geleden. Een half jaar later kwam de gemeente erachter dat de schade aan de werfkelders een stuk groter was dan dat ze in eerste instantie hadden verwacht, waardoor de werkzaamheden stil kwamen te liggen.

Sindsdien kenmerkte het uitzicht van de bewoners aan de gracht zich door een bouwput. "Het is ook een beetje een stortplek. Er liggen regelmatig blikjes bier, flessen wijn en ander afval. Zelfs de gemeente heeft er een bord in gegooid", vertelt Volker.

Verschillende gesprekken met de gemeente leidden in dat anderhalf jaar tot niets, tot onvrede van de bewonersvereniging. "We hebben herhaaldelijk met de wethouder om tafel gezeten. Iedereen leefde met ons mee, maar er gebeurde niks."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -